Storheten i Bob Dylans låttexter

Bob Dylan var och är en fantastisk låtskrivare. Hans musik och text har berört människor i decennier. Kanske är det hans förmåga att förändras som har gjort honom så intressant och spännande. Man vet aldrig var man har Dylan, han är oförutsägbar och låter sig inte placeras in i något fack. Detta har gjort att människor har fascinerats och försökt förstå hans texter för att få ledtrådar om vem han egentligen är. Men man bör förstå att hans texter är poesi. Det finns inte något hemligt budskap som ska uttydas utan texterna ska drabba och beröra i första hand.

Bob Dylan är mångfacetterad

En del menar att Leonard Cohen var kvinnornas poet och sångare medan Bob Dylan främst vänt sig till män. Man brukar tala om ”Dylan-mannen” som en person som är helt besatt av Dylan och fördömer andra människor som inte kan eller förstår lika mycket som en själv. Men det är viktigt att komma Dylanihåg att det finns massor av kvinnor som har berörts av Dylans musik och texter. Hans texter är många gånger väldigt öppna för tolkningar och det gör att de flesta personer kan känna igen sig och ta till sig av åtminstone några av Bob Dylans många låtar.

Bob Dylans produktion är enorm

Bob Dylan har verkat inom musiken i många decennier och har skapat en väldigt stor produktion. Det är svårt att skriva något som sammanfattar alla dessa verk. De behöver få stå för sig själva och de skiljer sig också väldigt mycket från varandra. Dylan inledde som politisk folksångare med akustiska låtar för att sedan börja spela rock n roll med elgitarr. Senare kom en kristen period då hans låtar var väldigt inspirerade av Bibeln. På senare år har han bland annat gett ut en julskiva och gjort cover-låtar på Frank Sinatras produktion. Det finns alltså en stor spännvidd i Dylans produktion.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*